Słowo o Redaktorze Naczelnym Ojcu Doktorze Wicie Pasierbku SJ - Polityki, Horyzonty (Horyzonty Polityki, 2025)
Czasopismo naukowe Instytutu Nauk o Polityce i Administracji powstało w 2010 roku. Pierwszym redaktorem naczelnym był o. Wit Pasierbek SJ, ówczesny Dyrektor tegoż Instytutu. W grudniu 2024 ukazał się 53. numer „Horyzontów Polityki”, który był zarazem ostatnim numerem czasopisma wydanym pod kierunkiem Ojca Wita Pasierbka SJ. Z tej okazji pragniemy podziękować nie tylko jako zespół redakcyjny, ale również w imieniu władz Uniwersytetu Ignatianum w Krakowie, jak i Instytutu Nauk o Polityce i Administracji za 14 lat pracy na stanowisku redaktora naczelnego (2010–2024), które doprowadziły czasopismo do czołówki naukowych periodyków ulokowanych w dyscyplinie nauki o polityce i administracji....